El club

La UE Fornells és una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 1997 amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva mitjançant el futbol.

HISTÒRIA

L’any 1.976 un grup d‘amics i joves del municipi, aficionats a jugar a futbol van posar la primera pedra del que ara és una entitat ja consolidada, la Unió Esportiva Fornells.

Naixement

 

En els primers moments d’aquell 1976 el terreny de joc era un camp de
conreu habilitat per jugar a futbol. Més endavant es va utilitzar en règim
d’arrendament el Camp de la Juventud de Girona en que es va iniciar com a equip aficionat federat.

 

Com a primer president en Joan Busó Recasens, fundador i president de l’Agrupació Cultural i Esportiva l’any 1.976, que va agrupar a diferents col·lectius del poble, entre el que estava el Grup de Futbol .

Primers passos

 

Tot seguit i en un àmbit ja més formal, l’any 1.978 l’Ajuntament va iniciar els tràmits per a la construcció d‘un camp de futbol amb condicions, terreny de joc generós, vestuaris, etc. i el club ja es va incorporar a campionats federats, en la categoria territorial, estem situats en la dècada dels 80…

 

Molts dels jugadors, veïns del poble, defensaven els colors amb molta intensitat. Aquell equip estava format per Pararols, Ramon, Ciurana, Amer, Font, Molina, Sunyer, Puigdevall, Ribas, Lara, Salvi, Marquez I, Marquez II, Batalle, Badia, Prat i Pérez, amb el Sr. Gabriel Yañez d’entrenador i el Sr. Clota com a delegat. El massatgista era en Francisco Romagós (L’Avi).

 

En el nou camp es va celebrar el primer partit de Futbol, de la categoria infantil, coincidint amb els actes de la Festa Major de Fornells. L’equip estava format per Gracia, Busó, Comalada, Linares, Kiki, Toti Puigdevall, Puigdevall, Otero, Moreno I, Mateu i Moreno II. El primer gol el va marcar en Toti Puigdevall i el segon gol en Mateu .

 

Actualment l’espai on estava situat el camp de futbol ha estat utilitzat per a la construcció de la nova escola i les seves àrees d’esbarjo, per el que el Club va entrar en uns anys d‘incertesa…

Consolidació i nou estadi

 

Però, la UE fornells va renéixer l’any 1998 de la mà de un grup de veïns i
companys, encapçalat per en Pere Recasens Busquets, primer president
d’aquesta nova etapa tot i no disposar d’un camp de futbol propi .

 

Inicialment es va jugar al camp de futbol de la Salle situat a les afores de
Fornells, tot seguit es va continuar unes temporades més al camp Municipal de Vilobí d’Onyar i de Riudellots fins que es va poder disposar l’any 2.005 de les noves, i magnifiques, instal·lacions actuals a la zona esportiva el Molí, amb l’imprescindible recolzament de l’Ajuntament de Fornells, amb l’Alcalde Gabriel Casas Soy al capdavant i en Josep Maria Vicens Bosch com Regidor d’Esports.

 

En reconeixement a la tasca realitzada per en Joan Busó Recasens, s’acorda en ple municipal anomenar l’equipament “Camp de Futbol Municipal Joan Busó i Recasens”.

 

L’evolució del club ha estat molt important ja que de disposar d‘un sol equip sènior en categoria territorial, ara aglutina futbol base des de la categoria dels més petits, Pre-escoleta, Escoleta, Benjamí, Aleví, Infantil, Cadet, Juvenil i Sènior, en total més de 200 esportistes .

 

Tot aquest projecte esportiu, te l’ànim d’ensenyar la pràctica esportiva del
futbol inculcant sempre els valors personals a jugadors, de solidaritat, amistat, i treball en equip.

 

Tot això ha estat possible per el treball dels diferents presidents i els seus
equips Pere Recasens Busquets, Rosendo Barbosa Mitja i l´actual president Narcís Mateu Malagelada, tots amb un denominador en comú: el futbol i Fornells de la Selva, sense oblidar l’incondicional recolzament dels diferents equips de Govern de l’Ajuntament de Fornells en tot aquest anys .